Лабораторија славних се промовише међу младим талентима

Лабораторија славних се промовише међу младим талентима

24. фебруар 2012.

У просторијама Центра за промоцију науке, у Макензијевој 24, у Београду, на четвртом спрату, одржава се „Инфо дан“ Лабораторије славних. Овај догађај почиње у петак, 24. фебруара, у 15 часова. Посетиоци „Инфо дана“ имају прилику да сазнају шта је Лабораторија славних, да упознају друге учеснике и, уколико им се идеја допадне, одлуче да се пријаве за учешће.

Пријављивање за ово међународно такмичење које открива таленте у комуникацији науке отворено је 1. фебруара и траје до 7. марта. У Лабораторији славних могу да учествују кандидати који имају између 18 и 35 година, студирају или раде у Србији у области природних наука, технике или математике.

Србија учествује у Лабораторији славних од 2007. године, када је ова манифестација и покренута на Фестивалу науке у Челтнему, у Великој Британији. Основна идеја пројекта, како наводе у Британском савету, који је организатор Лабораторије славних, јесте да науку учини забавном за најширу публику.

Кандидати који уђу у ужи избор биће позвани на аудицију која ће се одржати 17. марта у Београду, а десет учесника који се квалификују за национално финале такмичиће се за титулу најбољег комуникатора науке у Србији, 31. марта у РТС-овом студију у Београду. Више информација о овом пројекту можете наћи на сајту www.britishcouncil.rs

Центар за промоцију науке, домаћин „Инфо дана“, као државна институција надлежна за промоцију и популаризацију науке, даје подршку свим сличним манифестацијама које повезују науку и друштво. ЦПН је организација основана Законом о научноистраживачкој делатности („Сл. гласник РС“ бр. 18/10), која је преузела све послове промоције и популаризације науке од надлежног министарства за науку.

Особа за контакт:
Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs

Центар за промоцију науке
Макензијева 24
11000 Београд
www.cpn.rs

Остале активности