НИС и МПНТР у Мејкерс Спејсу

НИС и МПНТР у Мејкерс Спејсу

НИС и Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписали су Меморандум о сарадњи у простору будућег Мејкерс Спејса Научног клуба Београд[:]

sarcevic i tjurdenjev_

У уторак, 6. фебруара, компанија НИС и Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписали су Меморандум о сарадњи којим је предвиђенo заједничко деловање  у области науке и образовања. Споразум су потписали Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја и Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, у простору Мејкерс Спејса који Центар за промоцију науке отвара крајем фебруара у Научном клубу Београд уз подршку компаније НИС.

sarcevic i tjurdenjev

Меморандумом ће бити успостављен узајамни рад на усавршавању кадрова за научно-истраживачки рад, акредитација нових студијских и наставних програма на факултетима и у средњим школама за развој и унапређење стручног усавршавања запослених у просвети, као и стипендирање најбољих ученика и студената у земљи и иностранству. Сарадњом је предвиђено и опремање објеката у установама основног, средњег и високог образовања.

brending MS

Меморандум о сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, потписан је у оквиру програма компаније НИС „Енергија знања“. Kроз овај програм остварена je сарадња са 47 међународних научних и образовних установа у земљи и иностранству, стипендирано више од 90 студената, опремљено готово 50 кабинета, лабораторија и учионица у градовима широм Србије и организовано 33 олимпијадe знања из физике, хемије, математике и руског језика.

Остале активности