NIS i MPNTR u Mejkers Spejsu

NIS i MPNTR u Mejkers Spejsu

NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su Memorandum o saradnji u prostoru budućeg Mejkers Spejsa Naučnog kluba Beograd[:]

sarcevic i tjurdenjev_

U utorak, 6. februara, kompanija NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje  u oblasti nauke i obrazovanja. Sporazum su potpisali Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u prostoru Mejkers Spejsa koji Centar za promociju nauke otvara krajem februara u Naučnom klubu Beograd uz podršku kompanije NIS.

sarcevic i tjurdenjev

Memorandumom će biti uspostavljen uzajamni rad na usavršavanju kadrova za naučno-istraživački rad, akreditacija novih studijskih i nastavnih programa na fakultetima i u srednjim školama za razvoj i unapređenje stručnog usavršavanja zaposlenih u prosveti, kao i stipendiranje najboljih učenika i studenata u zemlji i inostranstvu. Saradnjom je predviđeno i opremanje objekata u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja.

brending MS

Memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisan je u okviru programa kompanije NIS „Energija znanja“. Kroz ovaj program ostvarena je saradnja sa 47 međunarodnih naučnih i obrazovnih ustanova u zemlji i inostranstvu, stipendirano više od 90 studenata, opremljeno gotovo 50 kabineta, laboratorija i učionica u gradovima širom Srbije i organizovano 33 olimpijade znanja iz fizike, hemije, matematike i ruskog jezika.

Ostale aktivnosti