Месец математике у Нишу

Месец математике у Нишу

Четврти пут у Нишу је организован Мај месец математике[:]

Picture 331
Мај месец математике по четврти пут у Нишу организовали су Удружење Нишка математика – НиМат и Научни клуб Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. Манифестација је донела нова лица математике, нова узбуђења и нова преплитања математике и стварности.

Ове године под називом Математичко тАЛАСање фестивал је донео велики број радионица са интерактивним поставкама за све узрасте: Математика у сликама, Уметник могу да будем и ја, Тесламат, Фрактали ГРУББ математичарење, Матлетика, Игролики садржаји у настави математике…

Своје поставке имали су и ОШ ”Никола Тесла” из Будимпеште, Департман за математику Природно-математичког факултета, Факултет уметности Ниш, Гимназија ”Светозар Марковић”, НТЦ Учење, Суан Пан – Ментална аритметика.

Предавања су држали проф. др Робин Харте из Даблина, проф. др Еберхард Малковски из Немачке, Scientix амбасадори Соња Шумоња, професорка математике, Далибор Тодоровић, професор рачунарства и информатике, Снежана Богавац Михајловић, професорка информатике и рачунарства из ОШ ”Алексиначки рудници”.

Scientix широм Европе промовише и подржава сарадњу наставника, истраживача, пројект менаџера и креатора образовне политике у STEM образовању, о чему је говорила Марјана Бркић из Центра за промоцију науке који је у Србији Национални контакт центар (NCP).

Остале активности