Mesec matematike u Nišu

Mesec matematike u Nišu

Četvrti put u Nišu je organizovan Maj mesec matematike[:]

Picture 331
Maj mesec matematike po četvrti put u Nišu organizovali su Udruženje Niška matematika – NiMat i Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Manifestacija je donela nova lica matematike, nova uzbuđenja i nova preplitanja matematike i stvarnosti.

Ove godine pod nazivom Matematičko tALASanje festival je doneo veliki broj radionica sa interaktivnim postavkama za sve uzraste: Matematika u slikama, Umetnik mogu da budem i ja, Teslamat, Fraktali GRUBB matematičarenje, Matletika, Igroliki sadržaji u nastavi matematike…

Svoje postavke imali su i OŠ ”Nikola Tesla” iz Budimpešte, Departman za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakultet umetnosti Niš, Gimnazija ”Svetozar Marković”, NTC Učenje, Suan Pan – Mentalna aritmetika.

Predavanja su držali prof. dr Robin Harte iz Dablina, prof. dr Eberhard Malkovski iz Nemačke, Scientix ambasadori Sonja Šumonja, profesorka matematike, Dalibor Todorović, profesor računarstva i informatike, Snežana Bogavac Mihajlović, profesorka informatike i računarstva iz OŠ ”Aleksinački rudnici”.

Scientix širom Evrope promoviše i podržava saradnju nastavnika, istraživača, projekt menadžera i kreatora obrazovne politike u STEM obrazovanju, o čemu je govorila Marjana Brkić iz Centra za promociju nauke koji je u Srbiji Nacionalni kontakt centar (NCP).

Ostale aktivnosti