Представљање Мреже

Представљање Мреже

Мрежа финансијских менаџера представљена у Галерији науке и технике САНУ током посете Роберт-Јан Смитса[:]

Mreza1

У оквиру посете Роберт-Јан Смитса Србији, Центар за промоцију науке је 3. марта у Галерији науке и технике САНУ организовао програм у коме је своје место имала и Мрежа финансијских менаџера ЕУ пројеката.

Центар је отворио мини-изложбу под називом ”Србија у Хоризонту 2020” и организовао представљање Мреже финансијских менаџера. О пројекту који је Центар развио у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја говорила је Марина Матовић, координаторка Мреже испред ЦПН-а.

Мрежа је настала као одговор на потребе за бољим разумевањем и сарадњом између истраживача са једне и финансијских менаџера са друге стране при креирању и реализацији буџета европских пројеката, администрирању пројеката и састављању финансијских извештаја. Обука која је претходила настанку Мреже обухватала је предавања и радионице за три програма Европске комисије – Хоризонт 2020, Еразмус+ и Креативну Европу. Тромесечну обуку је успешно завршило 16 финансијских менаџера који активно раде и сарађују када је реч о финансијском управљању на међународним пројектима.

Остале активности