На часу са Рајићевом

На часу са Рајићевом

Центар за промоцију науке учествовао је у овогодишњем програму поводом попвратка школараца у клупе, под називом „На часу са Рајићевом“. У шопинг центру Рајићева, од 26. августа до 3. септембра, постављена је изложба Спектри, коју је продуцирао ЦПН. Уз то, током два викенда програма, заинтересованима су била отворена и врата мобилног планетаријума, а суботе су биле резервисане за научни шоу.

За укупно четири дана, колико је био постављен, преко 300 малишана прошло је кроз врата мобилног планетаријума и упознало широка пространства свемира. Гледали смо небо из угла који до сада нису имали прилике да виде, посетили Марс, Јупитер, истраживали звездана породилишта и супернове.

Велика посета била је и испред улаза у Рајићеву, где је  суботама поподне, у два термина гостовао Научни шоу. Наш дежурни научник Алекса изводио је забавне и необичне експерименте из хемије, физике и биологије на одушевљење публике. Правили смо обојене пламенове, облаке на земљи, управљали телом помоћу „спољашњег мозга“ и преиспитивали границе науке. Пре свега, навели смо школарце да размисле о науци и распалили њихову радозналост.

Фото: Браца Надеждић

Остале активности