Награда за најлепшу илустрацију

Награда за најлепшу илустрацију

Илустраторка Моника Ланг награђена је за илустрацију на насловној страни 13. броја Елемената

На међународном фестивалу илустрације Илустрофест, стална сарадница Елемената, илустраторка Моника Ланг, добила је награду у категорији најбоља илустрација у штампаним и онлајн медијима у 2018. години, и то за илустрацију на насловној страни 13. броја часописа Елементи. Одлуку о томе донео је петочлани стручни жири, у чијем су саставу били Југослав Влаховић, Славимир Стојановић, Јана Оршолић, Душан Јововић и Алина Мара Вујић.

Илустрофест је међународни фестивал илустрације који се први пут одржава ове године, од 23. до 31. маја, на Београдској тврђави, испред Павиљона „Цвијета Зузорић“. На конкурс за учешће на Илустрофесту пристигло је више од 2000 радова, 220 аутора из целог света (од Америке, Француске, Италије, Чешке, Словеније, Румуније, Бугарске, Мађарске, Хрватске, до Русије, Ирана, и Аустралије), а жири је изабрао 80 аутора и 200 радова који су уврштени у изложбу на Калемегдану.

Моника Ланг је рођена 1978. у Сомбору. Завршила је Факултет примењених уметности у Београду, одсек Графика и књига. Као freelance илустраторка и графичка дизајнерка учествује пре свега у пројектима у вези са културом и издаваштвом. Суоснивач је и члан дизајнерске групе Турбосутра, с којом се од 2006. континуирано бави креативним и излагачким радом. Од 2011. до 2018. била предавач из области Илустрација, књига и постер на одсеку Графички дизајн Факултета за уметност и дизајн. Тренутно је као илустраторка и графичка дизајнерка ангажована на многим домаћим и међународним пројектима.

Остале активности