Nagrada za najlepšu ilustraciju

Nagrada za najlepšu ilustraciju

Ilustratorka Monika Lang nagrađena je za ilustraciju na naslovnoj strani 13. broja Elemenata

Na međunarodnom festivalu ilustracije Ilustrofest, stalna saradnica Elemenata, ilustratorka Monika Lang, dobila je nagradu u kategoriji najbolja ilustracija u štampanim i onlajn medijima u 2018. godini, i to za ilustraciju na naslovnoj strani 13. broja časopisa Elementi. Odluku o tome doneo je petočlani stručni žiri, u čijem su sastavu bili Jugoslav Vlahović, Slavimir Stojanović, Jana Oršolić, Dušan Jovović i Alina Mara Vujić.

Ilustrofest je međunarodni festival ilustracije koji se prvi put održava ove godine, od 23. do 31. maja, na Beogradskoj tvrđavi, ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“. Na konkurs za učešće na Ilustrofestu pristiglo je više od 2000 radova, 220 autora iz celog sveta (od Amerike, Francuske, Italije, Češke, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, do Rusije, Irana, i Australije), a žiri je izabrao 80 autora i 200 radova koji su uvršteni u izložbu na Kalemegdanu.

Monika Lang je rođena 1978. u Somboru. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika i knjiga. Kao freelance ilustratorka i grafička dizajnerka učestvuje pre svega u projektima u vezi sa kulturom i izdavaštvom. Suosnivač je i član dizajnerske grupe Turbosutra, s kojom se od 2006. kontinuirano bavi kreativnim i izlagačkim radom. Od 2011. do 2018. bila predavač iz oblasti Ilustracija, knjiga i poster na odseku Grafički dizajn Fakulteta za umetnost i dizajn. Trenutno je kao ilustratorka i grafička dizajnerka angažovana na mnogim domaćim i međunarodnim projektima.

Ostale aktivnosti