Ноћ истраживача у Крушевцу

Ноћ истраживача у Крушевцу

Од 24.09. до 28.09. ЦСУ Крушевац је у сарадњи са Центром за промоцију науке Београд, организовао Недељу истраживача коју је током овог периода посетило преко 2000 људи.[:]

Picture1

На самом отварању Европске ноћи истраживача посетиоци су имали прилику да се упознају са архаизмом, калиграфијом, форензиком  и природним бојама. До петка 28.09. учесници су присуствовали бројним предавањима и едукативним радионицама на којима су истраживали ДНК у биљном материјалу, упознали лековита дејства многих биљака, цртали природним бојама и научили како се праве сапуни на природан начин.

У самој Ноћи истраживача, у петак 29.09.2018. године, активности су биле подељене на две локације: у просторијама Научног клуба Крушевац где је одржано интерактивно предавање „Културно наслеђе Крушевца“ са 3Д приказом старог града кнеза Лазара и на планини Јастребац за ђаке три крушевачке школе у оквиру еко кампа 2018. „Откријмо Јастребац“ где су одржане радионице „Тајне биодиверзитета“, „Народни биљни лекови“ и „Прављење традиционалних хербаријума“.

Остале активности