Онлајн недеља у Смедереву

Онлајн недеља у Смедереву

Научни клуб Смедерево био је домаћин годишње европске дигиталне кампање, Онлајн недеље[:]online-nedelja-59

Научни клуб Смедерево се низом активности укључио у промоцију овогодишње кампање Онлајн недеље, годишње европске дигиталне кампање која укључује и охрабрује људе свих узраста да користе нове технологије.

Активности овогодишње кампање биле су усмерене на подизање свести грађана о онлајан сервисима, безбедности на интернету, кодирању и ИКТ вештинама.

У среду, 29. марта, ученици Основне школе ”Димитрије Давидовић” из Смедерева су са Тамаром Ђаковић, наставницом математике, и Христином Ранитовић, наставницом географије, играли географску игру ”Чик погоди”. Након што их је GeoGuessr одвео на насумично место на Гугл мапама, ученици су погађали где су и учили како да се што боље оријентиши и погоде локацију.

У четвртак, 30. марта, одржан је час програмирања за ученике другог разреда који је водила Невена Перић, професор разредне наставе. Користећи мотиве из цртаних филмова ученици су имали прилику да виде шта се крије иза игрица. У наставку активности уз помоћ блога ”Школа са осмехом”, ауторке Невене Перић, ученици су кроз мултимедијалне и интерактивне вежбе радили задатке у оквиру предмета Свет око нас.

Остале активности