Onlajn nedelja u Smederevu

Onlajn nedelja u Smederevu

Naučni klub Smederevo bio je domaćin godišnje evropske digitalne kampanje, Onlajn nedelje[:]online-nedelja-59

Naučni klub Smederevo se nizom aktivnosti uključio u promociju ovogodišnje kampanje Onlajn nedelje, godišnje evropske digitalne kampanje koja uključuje i ohrabruje ljude svih uzrasta da koriste nove tehnologije.

Aktivnosti ovogodišnje kampanje bile su usmerene na podizanje svesti građana o onlajan servisima, bezbednosti na internetu, kodiranju i IKT veštinama.

U sredu, 29. marta, učenici Osnovne škole ”Dimitrije Davidović” iz Smedereva su sa Tamarom Đaković, nastavnicom matematike, i Hristinom Ranitović, nastavnicom geografije, igrali geografsku igru ”Čik pogodi”. Nakon što ih je GeoGuessr odveo na nasumično mesto na Gugl mapama, učenici su pogađali gde su i učili kako da se što bolje orijentiši i pogode lokaciju.

U četvrtak, 30. marta, održan je čas programiranja za učenike drugog razreda koji je vodila Nevena Perić, profesor razredne nastave. Koristeći motive iz crtanih filmova učenici su imali priliku da vide šta se krije iza igrica. U nastavku aktivnosti uz pomoć bloga ”Škola sa osmehom”, autorke Nevene Perić, učenici su kroz multimedijalne i interaktivne vežbe radili zadatke u okviru predmeta Svet oko nas.

Ostale aktivnosti