Отворен Јавни позив за пројекте промоције и популаризације науке

Отворен Јавни позив за пројекте промоције и популаризације науке

Данас је отворен Јавни позив за пријављивање пројеката промоције и популаризације науке, који расписује Центар за промоцију науке, под окриљем Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Циљ Јавног позива је подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке који покривају интересовање и потребе опште популације; подршка иновативним и високоутицајним пројектима који имају велики обухват у циљу развоја и побољшања квалитета пројеката из области промоције науке од глобалног значаја, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Услове и упутства за пријаву можете пронаћи ОВДЕ , а линк ка формулару за пријаву налази се ОВДЕ.

Ове године пријаве ће бити организоване у две категорије. Категорија један намењена је пројектима промоције науке у научним клубовима широм Србије кроз коју могу аплицирати појединци, док је категорија два намењена научноистраживачким организацијама, факултетима, научностручним друштвима, центрима за стручно усавршавање, удружењима и локалним самоуправама.

Пријаве ће бити отворене до 20. марта, након чега ће стручна комисија рангирати пројекте по утврђеним критеријумима. Прелиминарна ранг-листа очекује се 22. априла.

У петак, 1. марта, у 12 часова, Центар за промоцију науке организоваће онлајн сесију у оквиру које ћете моћи да добијете више информација о самом Јавном позиву, као и да добијете одговоре на сва питања у вези са овим позивом. Презентацији и разговору о Јавном позиву моћи ћете да се прикључите путем овог ЛИНКА .

Издвојена средства износе 12.000.000,00 динара, односно 5.000.000,00 динара за прву категорију и 7.000.000,00 динара за другу категорију. Пријаве, као и до сада, биће организоване преко електронске апликације.

За додатне информације можете писати на мејл: javnipoziv@cpn.rs.

Аутор насловне фотографије: Марко Рисовић

Остале активности