Otvoren Javni poziv za projekte promocije i popularizacije nauke

Otvoren Javni poziv za projekte promocije i popularizacije nauke

Danas je otvoren Javni poziv za prijavljivanje projekata promocije i popularizacije nauke, koji raspisuje Centar za promociju nauke, pod okriljem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Cilj Javnog poziva je podrška raznovrsnim i inovativnim projektnim pristupima iz oblasti promocije i popularizacije nauke koji pokrivaju interesovanje i potrebe opšte populacije; podrška inovativnim i visokouticajnim projektima koji imaju veliki obuhvat u cilju razvoja i poboljšanja kvaliteta projekata iz oblasti promocije nauke od globalnog značaja, kao i podrška kreativnim projektima koji afirmišu dostupnost znanja u otvorenom prostoru.

Uslove i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE , a link ka formularu za prijavu nalazi se OVDE.

Ove godine prijave će biti organizovane u dve kategorije. Kategorija jedan namenjena je projektima promocije nauke u naučnim klubovima širom Srbije kroz koju mogu aplicirati pojedinci, dok je kategorija dva namenjena naučnoistraživačkim organizacijama, fakultetima, naučnostručnim društvima, centrima za stručno usavršavanje, udruženjima i lokalnim samoupravama.

Prijave će biti otvorene do 20. marta, nakon čega će stručna komisija rangirati projekte po utvrđenim kriterijumima. Preliminarna rang-lista očekuje se 22. aprila.

U petak, 1. marta, u 12 časova, Centar za promociju nauke organizovaće onlajn sesiju u okviru koje ćete moći da dobijete više informacija o samom Javnom pozivu, kao i da dobijete odgovore na sva pitanja u vezi sa ovim pozivom. Prezentaciji i razgovoru o Javnom pozivu moći ćete da se priključite putem ovog LINKA .

Izdvojena sredstva iznose 12.000.000,00 dinara, odnosno 5.000.000,00 dinara za prvu kategoriju i 7.000.000,00 dinara za drugu kategoriju. Prijave, kao i do sada, biće organizovane preko elektronske aplikacije.

Za dodatne informacije možete pisati na mejl: javnipoziv@cpn.rs.

Autor naslovne fotografije: Marko Risović

Ostale aktivnosti