PESHES на конференцији ТРЕНД 2019

PESHES на конференцији ТРЕНД 2019

Конференција посвећена унапређењу квалитета високог образовања у Србији одржана је на Копаонику од 11. до 14. фебруара

 

Конференција ТРЕНД 2019, која се бави квалитетом и унапређењем високог образовања у Србији, одржана је на Копаонику од 11. до 14. фебруара. На овој конференцији учествовали су и представници пројекта PESHES, на коме је Центар за промоцију науке један од партнера.

Главне теме овогодишње конференције биле су квалитет високог образовања уз примену дигиталних технологија учења, нови циклуси и стандарди акредитације, положај науке, рангирање и интернационализација универзитета, као и значај иновација за привредни развој.

Александар Јовић, секретар пројекта PESHES, представио је сет од 11 група индикатора предложених за мерење квалитета високошколских установа и студијских програма у Србији, који су осмишљени у оквиру пројекта PESHES. Ови индикатори подразумевају мерење улаза у високо образовање – ко долази од средњошколаца, какав је квалитет студента који се уписује на одређен факултет, интернационализацију, број страних студената, капацитет за пријем страних студената кад је реч о квотама и програмима акредитованим за студије на енглеском језику, излаз из високог образовања, просечне оцене, трајање студија итд.

На конференцији коју организује Универзитет у Новом Саду говорила је и ректорка Универзитета у Београду, проф. др Иванка Поповић, и то о изразито важној теми академске честитости и интегритета као услова квалитета у области високог образовања.

Конференцији су присуствовали професори са факултета широм Србије, као и представници партнерских организација које сарађују у оквиру пројекта PESHES.

Остале активности