Почетак пројекта ЕкОтисак!

Почетак пројекта ЕкОтисак!

У среду, 29. септембра, одржан је први званични састанак пројекта ЕкОтисак: Климатска научно-уметничка акција за грађане Новог Сада

На састанку у просторијама организације Зелени Сад окупили су се сви партнери на пројекту чији је координатор Центар за промоцију науке: представници Филозофског факултета и Академије уметности Универзитета у Новом Саду, Центра за промоцију науке и организације Зелени Сад. У оквиру разговора формирана је детаљна агенда активности које ће се континуирано спроводити у периоду од годину дана, укључујући финалну изложбу и пратеће догађаје у оквиру манифестације art+science и програма Дунавско море Европске престонице културе Нови Сад 2022.

Основни циљ пројекта ЕкОтисак је мењање навика и свести грађана, усмерених на одрживо и чистије окружење. Кампања Климатска научно-уметничка акција за грађане Новог Сада, кроз праксе научних и уметничких истраживања, посвећена је активном укључивању уметника, научника, студената, организација цивилног друштва и појединаца, и успостављању нових културних образаца и климатско свесних облика понашања.

 

 

 

Остале активности