Početak projekta EkOtisak!

Početak projekta EkOtisak!

U sredu, 29. septembra, održan je prvi zvanični sastanak projekta EkOtisak: Klimatska naučno-umetnička akcija za građane Novog Sada

Na sastanku u prostorijama organizacije Zeleni Sad okupili su se svi partneri na projektu čiji je koordinator Centar za promociju nauke: predstavnici Filozofskog fakulteta i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Centra za promociju nauke i organizacije Zeleni Sad. U okviru razgovora formirana je detaljna agenda aktivnosti koje će se kontinuirano sprovoditi u periodu od godinu dana, uključujući finalnu izložbu i prateće događaje u okviru manifestacije art+science i programa Dunavsko more Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

Osnovni cilj projekta EkOtisak je menjanje navika i svesti građana, usmerenih na održivo i čistije okruženje. Kampanja Klimatska naučno-umetnička akcija za građane Novog Sada, kroz prakse naučnih i umetničkih istraživanja, posvećena je aktivnom uključivanju umetnika, naučnika, studenata, organizacija civilnog društva i pojedinaca, i uspostavljanju novih kulturnih obrazaca i klimatsko svesnih oblika ponašanja.

 

 

 

Ostale aktivnosti