Потписани меморандуми о наставку сарадње са Мрежом РЦ и ЦСУ Србије

Потписани меморандуми о наставку сарадње са Мрежом РЦ и ЦСУ Србије

Отварање дванаест научних клубова широм Србије током 2016. године представљало је резултат сарадње Центра за промоцију науке и Мреже регионалних центара и Центара за стручно усавршавање Србије уз подршку локалних самоуправа.

Идеја водиља за отварање научних клубова била је ширење промоције и популаризације науке, у чему смо током протеклих пет година и те како успели. Велика жеља запослених у регионалним центрима за стручно усавршавање, а уз несебичну подршку Центра за промоцију науке, довела је до тога да бренд Научни клуб, не само заживи, него превазиђе очекивања и задатке постављене пре пет година приликом отварања.

Сјајна сарадња центара за стручно усавршавање са локалним самоуправама, школама и привредом на локалу у претходном периоду, резултовала је разноврсним, едукативним и занимљивим научнопопуларним програмом широм Србије, који се огледао у преко 30.000 активности.

Како добру праксу не треба мењати, већ подстицати на још боље резултате, током маја ове године су потписани меморандуми и уговори о наставку сарадње са регионалним центрима и центрима за стручно усавршавање.

Током претходних пет година мрежа научних клубова се проширила за три нова члана Научни клуб Београд, Рановац и Горњи Милановац.

Остале активности