Potpisani memorandumi o nastavku saradnje sa Mrežom RC i CSU Srbije

Potpisani memorandumi o nastavku saradnje sa Mrežom RC i CSU Srbije

Otvaranje dvanaest naučnih klubova širom Srbije tokom 2016. godine predstavljalo je rezultat saradnje Centra za promociju nauke i Mreže regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje Srbije uz podršku lokalnih samouprava.

Ideja vodilja za otvaranje naučnih klubova bila je širenje promocije i popularizacije nauke, u čemu smo tokom proteklih pet godina i te kako uspeli. Velika želja zaposlenih u regionalnim centrima za stručno usavršavanje, a uz nesebičnu podršku Centra za promociju nauke, dovela je do toga da brend Naučni klub, ne samo zaživi, nego prevaziđe očekivanja i zadatke postavljene pre pet godina prilikom otvaranja.

Sjajna saradnja centara za stručno usavršavanje sa lokalnim samoupravama, školama i privredom na lokalu u prethodnom periodu, rezultovala je raznovrsnim, edukativnim i zanimljivim naučnopopularnim programom širom Srbije, koji se ogledao u preko 30.000 aktivnosti.

Kako dobru praksu ne treba menjati, već podsticati na još bolje rezultate, tokom maja ove godine su potpisani memorandumi i ugovori o nastavku saradnje sa regionalnim centrima i centrima za stručno usavršavanje.

Tokom prethodnih pet godina mreža naučnih klubova se proširila za tri nova člana Naučni klub Beograd, Ranovac i Gornji Milanovac.

Ostale aktivnosti