Признања за Елементаријум

Признања за Елементаријум

Mеђу 50 најбољих сајтова, ЦПН портал Елементаријум награђен као најбољи у категорији Наука и образоване, али и као најбољи на .rs домену

top50

Научнопопуларни портал Елементариjум, награђен jе као најбољи у категорији „Наука и образовање“, међу 50 одабраних саjтова у Србиjи у 2013. години. Поред ове награде, Елементаријум је добио и признање за најбољи сајт на .rs домену.

Под називом WEB TOP 50, у оквиру овог надметања бирају се наjбољи домаћи саjтови у десет категориjа.

Ово значајно признање у области интернет медија, жири је образложио првенствено квалитетним и занимљивим садржаjем из свих области науке, али и врло прегледним и атрактивним дизаjном.

Истакнуто је да Елементаријум на врло приjемчив начин обрађуjе теме из астрономиjе, квантне физике, биологиjе, неурохирургиjе, генетике, као и из друштвених наука, лингвистике, архитектуре и нових технологиjа.

Центар се по други пут нашао на овој листи. Наиме, саjт cpn.rs jе 2011. године такође био jедан од добитника награде.

УСКОРО И РЕДИЗАЈН ЕЛЕМЕНТАРИЈУМА

Елеменатаријум је најпосећенији сајт у мрежи интернет страница које производи Центар за промоцију науке. Редакција Елементаријума тренутно припрема редизајн овог популарног портала, који ће донети нове функционалности, знатно прегледнију претрагу и више додатних садржаја. Упоредо са тим, расте и број аутора, као и нових рубрика, а портал ће у новом руху осванути крајем зиме и почетком пролећа 2014. године.

Научнопопуларни портал Центра за промоцију науке, Елементаријум, обрађује велики број тема из света науке које су побудиле интересовање јавности и о којима грађани желе више да знају.

Кроз ауторске текстове и наукографике, Елементаријум објашњава популарне феномене попут смене годишњих доба, генетички измењених организама, календара, старења, метеоролошких појава, али и мистерија у вези са Сунчевим системом, тамном материјом и поларном светлошћу.

Поред оваквих, увек актуелних тема, Елементаријум држи корак са трендовима будућности и упознаје јавност са алтернативним изворима енергије, трансхуманизмом и потрагом за настањивим планетама ван Сунчевог система. Научнопопуларни портал Елементаријум је место на коме се добијају одговори на питања која поставља модерна наука, језиком који сви могу да разумеју.

Остале активности