Priznanja za Elementarijum

Priznanja za Elementarijum

Među 50 najboljih sajtova, CPN portal Elementarijum nagrađen kao najbolji u kategoriji Nauka i obrazovane, ali i kao najbolji na .rs domenu

top50

Naučnopopularni portal Elementarijum, nagrađen je kao najbolji u kategoriji „Nauka i obrazovanje“, među 50 odabranih sajtova u Srbiji u 2013. godini. Pored ove nagrade, Elementarijum je dobio i priznanje za najbolji sajt na .rs domenu.

Pod nazivom WEB TOP 50, u okviru ovog nadmetanja biraju se najbolji domaći sajtovi u deset kategorija.

Ovo značajno priznanje u oblasti internet medija, žiri je obrazložio prvenstveno kvalitetnim i zanimljivim sadržajem iz svih oblasti nauke, ali i vrlo preglednim i atraktivnim dizajnom.

Istaknuto je da Elementarijum na vrlo prijemčiv način obrađuje teme iz astronomije, kvantne fizike, biologije, neurohirurgije, genetike, kao i iz društvenih nauka, lingvistike, arhitekture i novih tehnologija.

Centar se po drugi put našao na ovoj listi. Naime, sajt cpn.rs je 2011. godine takođe bio jedan od dobitnika nagrade.

USKORO I REDIZAJN ELEMENTARIJUMA

Elemenatarijum je najposećeniji sajt u mreži internet stranica koje proizvodi Centar za promociju nauke. Redakcija Elementarijuma trenutno priprema redizajn ovog popularnog portala, koji će doneti nove funkcionalnosti, znatno pregledniju pretragu i više dodatnih sadržaja. Uporedo sa tim, raste i broj autora, kao i novih rubrika, a portal će u novom ruhu osvanuti krajem zime i početkom proleća 2014. godine.

Naučnopopularni portal Centra za promociju nauke, Elementarijum, obrađuje veliki broj tema iz sveta nauke koje su pobudile interesovanje javnosti i o kojima građani žele više da znaju.

Kroz autorske tekstove i naukografike, Elementarijum objašnjava popularne fenomene poput smene godišnjih doba, genetički izmenjenih organizama, kalendara, starenja, meteoroloških pojava, ali i misterija u vezi sa Sunčevim sistemom, tamnom materijom i polarnom svetlošću.

Pored ovakvih, uvek aktuelnih tema, Elementarijum drži korak sa trendovima budućnosti i upoznaje javnost sa alternativnim izvorima energije, transhumanizmom i potragom za nastanjivim planetama van Sunčevog sistema. Naučnopopularni portal Elementarijum je mesto na kome se dobijaju odgovori na pitanja koja postavlja moderna nauka, jezikom koji svi mogu da razumeju.

Tags

Ostale aktivnosti