Први Watch Party у Србији

Први Watch Party у Србији

30. јануар 2013.

Центар за промоцију науке организује прво директно видео-укључење у Science Online конференцију, 31. јануара, у Галерији науке и технике САНУ

 У америчкој држави Северна Каролина одржава се Science Online 2013 конференција, иницирана од стране групе научних блогера, која путем онлајн мрежа развија научна друштва, колаборације и друге научне скупине, и све то – на самом интернету. Сада ће учешће на Science Online 2013 конференцији бити могуће и код нас.

Први локални Watch Party одиграће се у Галерији науке и технике САНУ, у четвртак, 31. јануара, између 16 и 19 часова, а наставља се у просторијама ЦПН-а 1. и 2. фебруара, од 16.30 часова.

Watch Party је термин који се везује за сферу интернета где се виртуални простор сусреће са оним реалним – Watch Party je догађај који подразумева окупљање групе људи и заједничко гледање одређеног садржаја. Углавном је оријентисан на сферу забаве, и то најчешће значи гледање омиљених ТВ серија. Овога пута се Watch Party организује у сврху промовисања научних садржаја који су део програма овогодишње Science Online 2013 конференције.

Идеја Science Online 2013 конференције је да истражи све правце којима се наука креће на интернету. Конференцију су покренули Бора Живковић, Anton Zuiker и Dave Munger. У оквиру Science Online су и пројекти „Научна претрага“ и „Отворена лабораторија“, коју чине зборници научних радова.

Темe овогодишње, седме по реду конференције обухватиће различите аспекте научног извештавања: научно причање прича – лични наративи у научном извештавању, како променити изглед науке у друштву, а биће речи и о формалном и неформалном научном образовању и научном писању итд. Заинтересовани учесници ће бити у прилици да на бројним Watch Party-јима широм света прате ове теме и да тим путем размене искуства, знања и идеје.

Учесници Watch Partyja у Београду могу пратити програм Science Online 2013 конференције 31. јануара, у просторији Галерије науке и технике САНУ, од 16 до 19 часова. Наставак преноса ће се пратити 1. и 2. фебруара од 16.30 часова у просторијама Центра за промоцију науке. 

 

Остале активности