RRI Tools у Бриселу

RRI Tools у Бриселу

Представници ЦПН-а су 21. и 22. новембра присуствовали завршној конференцији пројекта RRI Tools[:]

Untitled

Петочлани тим Центра за промоцију науке је 21. и 22 новембра присуствовао завршној конференцији пројекта ”Алати за одговорно истраживање и иновације” RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) у Бриселу.

Завршна конференција пројекта имала је за циљ да окупи све партнере и сараднике на пројекту, као и све заинтересоване актере у процесу истраживања и иновација како би се сумирали резултати трогодишњих пројектних активности, мапирале добре праксе, али и препознали будући изазови и њихова могућа решења.

Како се на нивоу европског истраживачког простора постигла међусобна усаглашеност у вези са значењем самог RRI концепта, отворила се дебата о томе како применити овај концепт у пракси и у ком смеру се треба кретати у будућности ка што отворенијој и одговорнијој науци и иновацијама. Завршна конференција је управо пружила прилику за дискусију и рефлексију над овом темом.

На крају првог дана конференције одржана је EFARRI церемонија – свечана додела награда Европске фондације за одговорно истраживање и иновације (European Foundations Award for Responsible Research and Innovation).

Чланови ЦПН тима искористили су прилику да са партнерима из Европе размене искуства на пројекту и започну разговоре о новим партнерствима и заједничкој сарадњи.

Untitled 1

Остале активности