RRI Tools u Briselu

RRI Tools u Briselu

Predstavnici CPN-a su 21. i 22. novembra prisustvovali završnoj konferenciji projekta RRI Tools[:]

Untitled

Petočlani tim Centra za promociju nauke je 21. i 22 novembra prisustvovao završnoj konferenciji projekta ”Alati za odgovorno istraživanje i inovacije” RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) u Briselu.

Završna konferencija projekta imala je za cilj da okupi sve partnere i saradnike na projektu, kao i sve zainteresovane aktere u procesu istraživanja i inovacija kako bi se sumirali rezultati trogodišnjih projektnih aktivnosti, mapirale dobre prakse, ali i prepoznali budući izazovi i njihova moguća rešenja.

Kako se na nivou evropskog istraživačkog prostora postigla međusobna usaglašenost u vezi sa značenjem samog RRI koncepta, otvorila se debata o tome kako primeniti ovaj koncept u praksi i u kom smeru se treba kretati u budućnosti ka što otvorenijoj i odgovornijoj nauci i inovacijama. Završna konferencija je upravo pružila priliku za diskusiju i refleksiju nad ovom temom.

Na kraju prvog dana konferencije održana je EFARRI ceremonija – svečana dodela nagrada Evropske fondacije za odgovorno istraživanje i inovacije (European Foundations Award for Responsible Research and Innovation).

Članovi CPN tima iskoristili su priliku da sa partnerima iz Evrope razmene iskustva na projektu i započnu razgovore o novim partnerstvima i zajedničkoj saradnji.

Untitled 1

Ostale aktivnosti