Scientix амбасадори

Scientix амбасадори

У петак, 15. јуна, у просторијама Научног клуба Београд је организован други по реду састанак са амбасадорима пројекта Scientix.[:]

29077941698_96d0a9a873_z

У просторијама Научног клуба Београд одржан је састанак амбасадора Scientix пројекта и представника Центра за промоцију науке, као националне контакт тачке за Србију у оквиру овог великог европског пројекта. Србија има 28 Scientix амбасадора, и занимљиво је да се овако великим бројем активних наставника у овој заједници не могу похвалити многе европске земље.

На састанку су се евалуирало претходно одржаних 11 догађаја широм Србије у 2018. години и правили будући планови за Scientix радионице.  Такође, разматрала се организација велике Scientix конференције у 2019. години, као завршног догађаја овог европског пројекта.

Циљ Scientix радионица и конференције је приближавање СТЕМ дисциплина (енгл: Science, Technology, Engineering and Maths) другим наставницима кроз постојеће примере добре праксе.

Scientix мрежа је највећа онлајн мрежа која окупља СТЕМ наставнике из целе Европе али и различите доносиоце одлука, са циљем да се подрже СТЕМ дисциплине и нови педагошки приступи. На онлајн платформи се налазе бројни пројекти самих наставника који представљају примере добре праксе. Међу њима већ сада постоје и изузетно квалитетни и успешни пројекти у којима учествују наставници из Србије.

 

Остале активности