Scientix ambasadori

Scientix ambasadori

U petak, 15. juna, u prostorijama Naučnog kluba Beograd je organizovan drugi po redu sastanak sa ambasadorima projekta Scientix.[:]

29077941698_96d0a9a873_z

U prostorijama Naučnog kluba Beograd održan je sastanak ambasadora Scientix projekta i predstavnika Centra za promociju nauke, kao nacionalne kontakt tačke za Srbiju u okviru ovog velikog evropskog projekta. Srbija ima 28 Scientix ambasadora, i zanimljivo je da se ovako velikim brojem aktivnih nastavnika u ovoj zajednici ne mogu pohvaliti mnoge evropske zemlje.

Na sastanku su se evaluiralo prethodno održanih 11 događaja širom Srbije u 2018. godini i pravili budući planovi za Scientix radionice.  Takođe, razmatrala se organizacija velike Scientix konferencije u 2019. godini, kao završnog događaja ovog evropskog projekta.

Cilj Scientix radionica i konferencije je približavanje STEM disciplina (engl: Science, Technology, Engineering and Maths) drugim nastavnicima kroz postojeće primere dobre prakse.

Scientix mreža je najveća onlajn mreža koja okuplja STEM nastavnike iz cele Evrope ali i različite donosioce odluka, sa ciljem da se podrže STEM discipline i novi pedagoški pristupi. Na onlajn platformi se nalaze brojni projekti samih nastavnika koji predstavljaju primere dobre prakse. Među njima već sada postoje i izuzetno kvalitetni i uspešni projekti u kojima učestvuju nastavnici iz Srbije.

 

Ostale aktivnosti