Scientix радионица и ЦПН издања у Краљеву

Scientix радионица и ЦПН издања у Краљеву

Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ у Краљеву била је домаћин догађаја на коме је 27. маја 2022. одржана Scientix радионица, уз представљање ЦПН издања и часописа Елементи

Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix, од 2017. године организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима. Радионица у Краљеву реализована је у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ у оквиру пројекта „Образовање за дигитално друштво“. Овом приликом су представљени и резултати и методологије других СТЕ(А)М пројеката у којима учествује ЦПН, попут SALL-а, DoSE-а, ODYSSEy-а, Hypatia-е и STEM School Label-а.

фото: Ивана Спасојевић / Народна библиотека ”Стефан Првовенчани”, Краљево

Сам Scientix представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену образовања, која подржава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. Истоимени портал омогућава непосредни приступ великом броју наставних ресурса, алата и система подршке, уз разноврсне могућности за континуирану обуку наставника кроз вебинаре и курсеве.

Након једночасовне радионице, присутнима су представљена издања ЦПН-а и часопис Елементи, с нагласком на њиховом коришћењу у формалном и неформалном образовном окружењу.

Остале активности