Scientix radionica i CPN izdanja u Kraljevu

Scientix radionica i CPN izdanja u Kraljevu

Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu bila je domaćin događaja na kome je 27. maja 2022. održana Scientix radionica, uz predstavljanje CPN izdanja i časopisa Elementi

Centar za promociju nauke, kao nacionalna kontakt tačka projekta i mreže Scientix, od 2017. godine organizuje seriju radionica pod nazivom „Naučno obrazovanje za odgovorno društvo“. Cilj događaja je predstavljanje savremenih STE(A)M obrazovnih praksi koje objedinjuju različita naučna znanja i oblasti, i povezuju ih sa realnim okruženjem i izazovima. Radionica u Kraljevu realizovana je u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ u okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“. Ovom prilikom su predstavljeni i rezultati i metodologije drugih STE(A)M projekata u kojima učestvuje CPN, poput SALL-a, DoSE-a, ODYSSEy-a, Hypatia-e i STEM School Label-a.

foto: Ivana Spasojević / Narodna biblioteka ”Stefan Prvovenčani”, Kraljevo

Sam Scientix predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika i drugih aktera u domenu obrazovanja, koja podržava razmenu znanja, materijala i iskustava, i promoviše STEM discipline i nove pedagoške pristupe. Istoimeni portal omogućava neposredni pristup velikom broju nastavnih resursa, alata i sistema podrške, uz raznovrsne mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika kroz vebinare i kurseve.

Nakon jednočasovne radionice, prisutnima su predstavljena izdanja CPN-a i časopis Elementi, s naglaskom na njihovom korišćenju u formalnom i neformalnom obrazovnom okruženju.

Ostale aktivnosti