SciVis у Београду

SciVis у Београду

ЦПН на састанку партнера на међународном пројекту SciVis, који је одржан 11. и 12. децембра[:]

_ALX6468

Први састанак међународног пројекта SciVis, који је добио финансијску подршку у оквиру европског програма Еразмус плус, одржан је у Београду 11. и 12. децембра.

Центар за промоцију науке је један од пет партнера који ће заједно спровести овај двогодишњи пројекат под пуним називом: Унапређењa интерактивних методa за разумевање природних наука и технолошког напретка.

Осим представника ЦПН-а, састанку је присуствовало 17 сарадника из пет партнерских институција: Универзитет „Мартин Лутер“ из Халеа (координатор), МИНТ-Циркл, „Келт Ферлаг“ из Штутгарта, Универзитет „Чарлс“ у Прагу и Одељење за физику Универзитета у Кошицама.

Координатор пројекта је професор Мартин Линднер са Универзитета „Мартин Лутер“ из Халеа, који је координирао многе међународне пројекте, међу којима је и SciCamps, на коме учествује и ЦПН.

_ALX6454

Партнери су представили своjу организациjу, улогу у проjекту, и главне сараднике на пројекту. Након уводног дела састанка партнери су посетили канцеларије Центра за промоцију науке и Научни клуб, како би се ближе упознали са свим делатностима Центра.

Центар за промоцију науке у оквиру пројекта задужен је за вођење активности постављања и вођења сајта пројекта, као и за имплементацију интерактивних алата за приближавање природних и техничких наука широј јавности као што су: онлајн научно-популарне игрице и курсеви, интерактивне изложбе, мобилне апликације, научни кампови, интерактивни екрани.

Следећи састанак SciVis пројекта биће одржан 20. априла у Кошицама, Словачка.

_ALX6485

Остале активности