Семинар у Кикинди

Семинар у Кикинди

У суботу, 15. децембра, у Центру за стручно усавршавање у Кикинди, реализован је ЦПН-ов семинар за стручно усавршавање наставника под називом „Примена мисаоних експеримената у настави“

Програм стручног усавршавања под називом „Примена мисаоних експеримената у настави“ посвећен је комуникацији и предавању научних садржаја, али, овога пута, у контексту образовања, односно наставе.

Аутори и реализатори овог програма за стручно усавршавање, др Машан Богдановски и Иван Умељић, упознали су присутне наставнике са применом мисаоних експеримената у настави разних предмета, као и са начинима на које они могу да се искористе као ефикасно средство код различитих метода предавања и усвајања градива, нарочито приликом учвршћивања и ретенције знања. Кроз излагање инспиративних мисаоних експеримената као што су  „Лајбницова машина“, „Мери, бриљантни научник за науку о бојама“, „Нејгелов слепи миш“ „Кинеска соба“, „Вео незнања“, „Гавагаи“, „Нозиков Вилт Чемберлен“ и многих других, предавачи су представили њихов потенцијал за иновирање у разним сферама наставе, образовања и васпитања.

Семинар је у каталогу ЗУОВ-а заведен под каталошким бројем 554 и акредитован је за школску 2018/2019, 2019/2020 и 2020/2021. годину. Приоритетна област стручног усавршавања на коју се програм односи јесте унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области).

Више детаља о идеји и садржају семинара можете пронаћи на посебној интернет страници.

Остале активности