Шта је Научни клуб ЦПН-а?

Шта је Научни клуб ЦПН-а?

Место где се одржавају најразличитији научнопопуларни догађаји, где се наука доживљава, а изузетност негује

ELEM 004

Центар за промоцију науке покренуо је први научни клуб у овом делу Европе. Његов циљ је да за све који су заинтересовани за науку и технологију буде простор у коме могу да се упознају, размењују искуства, дискутују о научним темама и тако проширују знања и видике.

Како је настао Научни клуб?

Научни клуб Центра за промоцију науке је опремљен уз помоћ донација предузећа и појединаца. Припрема клуба трајала је дуго и он представља један од најважнијих подухвата којим Центар, упркос бројним изазовима, остварује своју мисију приближавања науке свим грађанима Републике.

ELEM 003

Где се Научни клуб налази?

Његова адреса позната је љубитељима научнопопуларних манифестација које је Центар организовао у претходне две године. Налази се на другом спрату зграде у којој је ЦПН већ одржавао манифестације као што су „Мај месец математике“, „Дани будућности: Роботика“, „ЦЕРН у Србији“ и многе друге – Кнез Михаилова улица, број 5.

Шта се у клубу догађа?

О дешавањима која се организују у Научном клубу ЦПН-а, информишите се на адреси naucniklub.cpn.rs. Научни клуб ЦПН-а је, иначе, замишљен као место на ком се упознају научници и науке, успостављају нови контакти и свакодневно одржавају најразличитији научнопопуларни догађаји: дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије.

gospodari interneta 3

Ко су пријатељи клуба?

Пријатељи клуба – научни институти, факултети, високотехнолошке компаније, стручна друштва, неформалне групе и појединци који својим радом подстичу промоцију и популаризацију науке, креативно и критичко размишљање и коришћење научног метода у свакодневним активностима – добродошли су да у овом простору организују предавања, изложбе, дебате, радионице и друге активности у договору са Центром за промоцију науке.

Када ће клуб почети са радом?

Научни клуб је већ кренуо са радом, а свечано ће бити отворен уз овогодишњи, трећи по реду „Мај месец математике“. Први догађаји, који су организовани у априлу 2014, представљају различите аспекте рада Клуба у месецима који долазе. Тако су, у сарадњи ЦПН-а и других организација, у априлу организовани: трибина о „господарима интернета“, предавање за startup предузетнике, јавна консултација „Будућност науке у Србији“ и школске радионице поводом Дана девојчица у ИТ сектору.

_MMM6811

Како се укључити у рад клуба?

Чланство у Научном клубу ЦПН-а је добровољно. За све информације, идеје и коментаре обратите нам се на електронску адресу nk@cpn.rs.

Остале активности