Šta je Naučni klub CPN-a?

Šta je Naučni klub CPN-a?

Mesto gde se održavaju najrazličitiji naučnopopularni događaji, gde se nauka doživljava, a izuzetnost neguje

ELEM 004

Centar za promociju nauke pokrenuo je prvi naučni klub u ovom delu Evrope. Njegov cilj je da za sve koji su zainteresovani za nauku i tehnologiju bude prostor u kome mogu da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i vidike.

Kako je nastao Naučni klub?

Naučni klub Centra za promociju nauke je opremljen uz pomoć donacija preduzeća i pojedinaca. Priprema kluba trajala je dugo i on predstavlja jedan od najvažnijih poduhvata kojim Centar, uprkos brojnim izazovima, ostvaruje svoju misiju približavanja nauke svim građanima Republike.

ELEM 003

Gde se Naučni klub nalazi?

Njegova adresa poznata je ljubiteljima naučnopopularnih manifestacija koje je Centar organizovao u prethodne dve godine. Nalazi se na drugom spratu zgrade u kojoj je CPN već održavao manifestacije kao što su „Maj mesec matematike“, „Dani budućnosti: Robotika“, „CERN u Srbiji“ i mnoge druge – Knez Mihailova ulica, broj 5.

Šta se u klubu događa?

O dešavanjima koja se organizuju u Naučnom klubu CPN-a, informišite se na adresi naucniklub.cpn.rs. Naučni klub CPN-a je, inače, zamišljen kao mesto na kom se upoznaju naučnici i nauke, uspostavljaju novi kontakti i svakodnevno održavaju najrazličitiji naučnopopularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i neformalna okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije.

gospodari interneta 3

Ko su prijatelji kluba?

Prijatelji kluba – naučni instituti, fakulteti, visokotehnološke kompanije, stručna društva, neformalne grupe i pojedinci koji svojim radom podstiču promociju i popularizaciju nauke, kreativno i kritičko razmišljanje i korišćenje naučnog metoda u svakodnevnim aktivnostima – dobrodošli su da u ovom prostoru organizuju predavanja, izložbe, debate, radionice i druge aktivnosti u dogovoru sa Centrom za promociju nauke.

Kada će klub početi sa radom?

Naučni klub je već krenuo sa radom, a svečano će biti otvoren uz ovogodišnji, treći po redu „Maj mesec matematike“. Prvi događaji, koji su organizovani u aprilu 2014, predstavljaju različite aspekte rada Kluba u mesecima koji dolaze. Tako su, u saradnji CPN-a i drugih organizacija, u aprilu organizovani: tribina o „gospodarima interneta“, predavanje za startup preduzetnike, javna konsultacija „Budućnost nauke u Srbiji“ i školske radionice povodom Dana devojčica u IT sektoru.

_MMM6811

Kako se uključiti u rad kluba?

Članstvo u Naučnom klubu CPN-a je dobrovoljno. Za sve informacije, ideje i komentare obratite nam se na elektronsku adresu nk@cpn.rs.

Ostale aktivnosti