TEDx Београд

TEDx Београд

Под слоганом Day after, 22. децембра 2012. одржана је трећа TEDx Belgrade конференција на 25. спрату куле Ушће

Tри године након што се у Београду окупила група ентузијаста и организовала прву TEDx Belgrade конференцију, дух TED је 22. децембра 2012. поново дошао у Србију.

Већ други TEDx, одржан 2011. године, добио је финансијску подршку Центра за промоцију науке, a у 2012. је био један од 88 пројеката промоције науке које је ЦПН на Јавном конкурсу одабрао и подржао финансијски.

TED је, иначе, непрофитна организација посвећена ширењу невероватних и инспиративних прича, искустава и идеја. Започет као четвородневна конференција у Калифорнији пре више од 25 година, временом је постао стециште нових идеја и покретач нових иницијатива које мењају наш поглед на свет.

Због изузетне популарности и гледаности покренута је франшиза TEDx, где „x“ означава независно организован догађај. TEDx је локални, самостално организован догађај, који спаја људе различитих профила и чији је циљ да заједно осете атмосферу TED-а.

Тако се, на врху највише зграде у Србији, на 25. спрату ТЦ Ушћa, 22. децембра дискутовало о више тема које су покренуле бројну публику. Предавачи су у духу ТED-а представили идеје вредне ширења, подстали публику да боље разуме своје окружење и инспирисали барем један њен део на позитивне промене.

 Фото: Милован Миленковић, ЦПН

Остале активности