TEDx Beograd

TEDx Beograd

Pod sloganom Day after, 22. decembra 2012. održana je treća TEDx Belgrade konferencija na 25. spratu kule Ušće

Tri godine nakon što se u Beogradu okupila grupa entuzijasta i organizovala prvu TEDx Belgrade konferenciju, duh TED-a je 22. decembra 2012. ponovo došao u Srbiju.

Već drugi TEDx, održan 2011. godine, dobio je finansijsku podršku Centra za promociju nauke, a u 2012. je bio jedan od 88 projekata promocije nauke koje je CPN na Javnom konkursu odabrao i podržao finansijski.

TED je, inače, neprofitna organizacija posvećena širenju neverovatnih i inspirativnih priča, iskustava i ideja. Započet kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji pre više od 25 godina, vremenom je postao stecište novih ideja i pokretač novih inicijativa koje menjaju naš pogled na svet.

Zbog izuzetne popularnosti i gledanosti pokrenuta je franšiza TEDx, gde „x“ označava nezavisno organizovan događaj. TEDx je lokalni, samostalno organizovan događaj, koji spaja ljude različitih profila i čiji je cilj da zajedno osete atmosferu TED-a.

Tako se, na vrhu najviše zgrade u Srbiji, na 25. spratu TC Ušća, 22. decembra diskutovalo o više tema koje su pokrenule brojnu publiku. Predavači su u duhu TED-a predstavili ideje vredne širenja, podstali publiku da bolje razume svoje okruženje i inspirisali barem jedan njen deo na pozitivne promene.

 Foto: Milovan Milenković, CPN

Ostale aktivnosti