Трећа радионица „Математичког коучинга“

Трећа радионица „Математичког коучинга“

У Научном клубу у Смедереву 01. новембра је одржана трећа радионица „Математичког коучинга“[:]Matematicki-koucing-3- (18)

Трећа радионица пројекта „Математичког коучинга“ одржана је 01. новембра у Научном клубу у Смедереву. На радионици под називом „Ослобађање од треме на часовима“ учествовали су ученици из смедеревских основних школа и гости из Основне школе „Миша Стојковић“ из Гаја.

Након теоријског објашењења о томе зашто деца и одрасле особе осећају трему и стид, приступили су анализи својих уверења. Разликовали су рационална од ирационалних уверења и захтеве од жеља. Испитивањем о логичности, реалности и корисности појединих својих уверења, претварали су ирационална у рационална и захтеве у жеље.
Након дефинисања жеља везаних за своје самопоуздање на часовима прешли су на анализу упуштања у непријатне ситуације и вежбање за ослобађање од треме.
Након радионичарског рада везаног за обраду ове теме, ученици су на практичним математичким примерима уз презентацију видели могуће занимљиве начине за учење и вежбање математике, а затим су на игрицама из „Математичког кофера“, Центра за промоцију науке, испробали своје вештине, ослобођени скучености и треме.

Остале активности