Treća radionica „Matematičkog koučinga“

Treća radionica „Matematičkog koučinga“

U Naučnom klubu u Smederevu 01. novembra je održana treća radionica „Matematičkog koučinga“[:]Matematicki-koucing-3- (18)

Treća radionica projekta „Matematičkog koučinga“ održana je 01. novembra u Naučnom klubu u Smederevu. Na radionici pod nazivom „Oslobađanje od treme na časovima“ učestvovali su učenici iz smederevskih osnovnih škola i gosti iz Osnovne škole „Miša Stojković“ iz Gaja.

Nakon teorijskog objašenjenja o tome zašto deca i odrasle osobe osećaju tremu i stid, pristupili su analizi svojih uverenja. Razlikovali su racionalna od iracionalnih uverenja i zahteve od želja. Ispitivanjem o logičnosti, realnosti i korisnosti pojedinih svojih uverenja, pretvarali su iracionalna u racionalna i zahteve u želje.
Nakon definisanja želja vezanih za svoje samopouzdanje na časovima prešli su na analizu upuštanja u neprijatne situacije i vežbanje za oslobađanje od treme.
Nakon radioničarskog rada vezanog za obradu ove teme, učenici su na praktičnim matematičkim primerima uz prezentaciju videli moguće zanimljive načine za učenje i vežbanje matematike, a zatim su na igricama iz „Matematičkog kofera“, Centra za promociju nauke, isprobali svoje veštine, oslobođeni skučenosti i treme.

Ostale aktivnosti