„Учење природних наука путем открића“

„Учење природних наука путем открића“

Прва радионица пројекта „Учење природних наука путем открића“ биће одржана 18. новембра у Научном клубу у Смедереву[:]capture-20161114-142022

У Научном клубу у Смедереву у петак, 18. новембра, почиње реализација пројекта „Учење природних наука путем открића“. Прва радионица под називом „Масти и уља – сапонификација“ почиње у 14 часова.

У оквиру прве радионице, ученици основне школе Бранислав Нушић из Смедерева ће самостално и практично изводити лабораторијску вежбу сапонификације масти и уља. Биће подељени у пет група по четири ученика осмог разреда.

Свака група имаће задатак да самостално направи сапун по задатој рецептури. У уводном делу радионице расправљаће се о појмовима масти и уља; где се налазе у природи, као и о штетности производа који се добијају прерадом масти и уља а рекламирају се путем медија. Радионици ће осим наставника хемије присуствовати и наставници осталих природних наука који ће и активно учествовати у појединим деловима радионице. Радионици ће присуствовати и учитељица са неколико ученика првог разреда основне школе Бранислав Нушић који ће такође учествовати у радионици на посебан и безбедан начин.

Циљ је и да ученици који тек започињу школовање добију почетну мотивацију и схвате, на самом почетку, како се примењује знање у неким конкретним ситуацијама у свакодневном животу. Ученици осмог разреда ће на крају радионице добити производ свог рада што ће им представљати другачију врсту мотивације од оне на коју су навикли у учионицама.

Остале активности