„Učenje prirodnih nauka putem otkrića“

„Učenje prirodnih nauka putem otkrića“

Prva radionica projekta „Učenje prirodnih nauka putem otkrića“ biće održana 18. novembra u Naučnom klubu u Smederevu[:]capture-20161114-142022

U Naučnom klubu u Smederevu u petak, 18. novembra, počinje realizacija projekta „Učenje prirodnih nauka putem otkrića“. Prva radionica pod nazivom „Masti i ulja – saponifikacija“ počinje u 14 časova.

U okviru prve radionice, učenici osnovne škole Branislav Nušić iz Smedereva će samostalno i praktično izvoditi laboratorijsku vežbu saponifikacije masti i ulja. Biće podeljeni u pet grupa po četiri učenika osmog razreda.

Svaka grupa imaće zadatak da samostalno napravi sapun po zadatoj recepturi. U uvodnom delu radionice raspravljaće se o pojmovima masti i ulja; gde se nalaze u prirodi, kao i o štetnosti proizvoda koji se dobijaju preradom masti i ulja a reklamiraju se putem medija. Radionici će osim nastavnika hemije prisustvovati i nastavnici ostalih prirodnih nauka koji će i aktivno učestvovati u pojedinim delovima radionice. Radionici će prisustvovati i učiteljica sa nekoliko učenika prvog razreda osnovne škole Branislav Nušić koji će takođe učestvovati u radionici na poseban i bezbedan način.

Cilj je i da učenici koji tek započinju školovanje dobiju početnu motivaciju i shvate, na samom početku, kako se primenjuje znanje u nekim konkretnim situacijama u svakodnevnom životu. Učenici osmog razreda će na kraju radionice dobiti proizvod svog rada što će im predstavljati drugačiju vrstu motivacije od one na koju su navikli u učionicama.

Ostale aktivnosti