„Вече метеорологоије“

„Вече метеорологоије“

У петак, 22.03.2019. године са почетком у 17:30 часова у организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање Кикинда одржано је предавање под називом „Вече метеорологије

Поменуто предавање је одржано у знак обележавања рођендана Дана метеорологије. Предавање су одржали Мирослав Грујић и Бојана Татић, професори географије. Присуствовало је 20 ученика из основне школе „Свети Сава“ из Кикинде.

Вече метеорологије је реализовано као комбинација пројекције слајдова и радионица везаних за област метеорологије. На пројекцији ученици су видели  одређене метеоролошке појаве и процесе које се одвијају у природи, док су се кроз радионицу упознали и са настанком истих. Појаве које су биле обухваћене су: падавине, облаци, киселе кише, ветрови (урагани и торнада) и слично. Предавачи су извели експеримент, помоћу којег су ученицима ближе објаснили настанак кише и облака. Ученицима је кроз пројекцију приказан штетан утицај киселих киша, појаве која настаје услед загађености ваздуха. Такође, ученицима су приказани слајдови на којима се види штетан утицај ове појаве на животну средину, грађевине и споменике културе.

Кроз ову радионицу и предавање ученици су се  на занимљив начин ближе упознали са временским (не)приликама као и са настанком ових појава и њиховим утицајем на живот на Земљи.

 

Остале активности