Завршен зимски ДНК

Завршен зимски ДНК

Од паметних кућица за псе луталице до СОС сервиса за чување околине, зимски Дечји научни камп обиловао је богатством идеја 

Зимски Дечји научни камп завршен је 14. фебруара великим мејкерс сајмом науке, на ком су учесници другог циклуса овог програма родитељима, пријатељима и другим посетиоцима представили пројекте које су развили током 5 дана кампа. Исти сајам организован је и на крају првог циклуса програма.

Овогодишњи Зимски ДНК Центар за промоцију науке оргранизовао је у сарадњи са Одељењем за културу Амбасаде Мађарске Collegium Hungaricum Београд у просторијама колегијум Хунгарикума, у Грачаничкој улици број 14. Програм је трајао од 4 до 14 фебруара, а ове године концепт је био мало другачији од претходних: деца су се бавила темама које су њима важне и својим идејама дали су предлоге за решавање проблема са којима се суочава друштво. Свакога дана учесници су кроз организоване радионице, корак по корак, решавали проблеме и правили свој прототип решења.

Између осталих, на кампу смо добили прототип школе по мери ђака, СОС сервис за чување околине, друштвену игру која подстиче учеснике да рециклирају, паметну кућицу за псе луталице, паметне лутке које говоре, свемирска возила и бројне друге пројекте. Што је још важније, деца су добила јединствена искуства, алат у рукама и начин да размишљају као мејкери. Добили су и лепа пријатељства и време проведено у учењу кроз игру.

 

 

 

Остале активности