Završen zimski DNK

Završen zimski DNK

Od pametnih kućica za pse lutalice do SOS servisa za čuvanje okoline, zimski Dečji naučni kamp obilovao je bogatstvom ideja 

Zimski Dečji naučni kamp završen je 14. februara velikim mejkers sajmom nauke, na kom su učesnici drugog ciklusa ovog programa roditeljima, prijateljima i drugim posetiocima predstavili projekte koje su razvili tokom 5 dana kampa. Isti sajam organizovan je i na kraju prvog ciklusa programa.

Ovogodišnji Zimski DNK Centar za promociju nauke orgranizovao je u saradnji sa Odeljenjem za kulturu Ambasade Mađarske Collegium Hungaricum Beograd u prostorijama kolegijum Hungarikuma, u Gračaničkoj ulici broj 14. Program je trajao od 4 do 14 februara, a ove godine koncept je bio malo drugačiji od prethodnih: deca su se bavila temama koje su njima važne i svojim idejama dali su predloge za rešavanje problema sa kojima se suočava društvo. Svakoga dana učesnici su kroz organizovane radionice, korak po korak, rešavali probleme i pravili svoj prototip rešenja.

Između ostalih, na kampu smo dobili prototip škole po meri đaka, SOS servis za čuvanje okoline, društvenu igru koja podstiče učesnike da recikliraju, pametnu kućicu za pse lutalice, pametne lutke koje govore, svemirska vozila i brojne druge projekte. Što je još važnije, deca su dobila jedinstvena iskustva, alat u rukama i način da razmišljaju kao mejkeri. Dobili su i lepa prijateljstva i vreme provedeno u učenju kroz igru.

 

 

 

Ostale aktivnosti