Elementi u Novom Sadu

Elementi u Novom Sadu

U ponedeljak 23. januara 2017. godine u prostorijama CK13 u Novom Sadu održana je promocija sedmog broja časopisa Elementi[:]

novi_sad

Foto: AleksandarM021

U ponedeljak 23. januara 2017. godine u prostorijama CK13 u Novom Sadu održana je promocija sedmog broja časopisa Elementi. Na promociji su govorili  pomoćnici urednika časopisa Nikola Zdravković, Ivana Horvat i Jovana Nikolić.

Pred prisutnim posetiocima, učesnici su govorili o tematu broja koji se bavi pomalo kontroverznim pitanjem odnosa Beograda i Srbije. U okviru temata nazvanog U senci belog grada, nekoliko autora, kroz seriju tekstova i grafičkih prikaza, a iz ugla različitih disciplina osvetlili su i ona pomalo bolna pitanja za stanovnike koji žive van prestonice, poput javnog zdravlja, insfrastrukture, ekonomije, demografije i sl.

Osim toga, bilo je reči i o drugim autorskim tekstovima u kojima se govori o civilizaciji hleba, novim gospodarima hrane, najboljem od svih mogućih svetova i godišnjici smrti jednog od najvećih umova svih vremena Gotfridu Vilhelmu Lajbnicu.

2016-ELEMENTI-promocija-1200px-NK-50

Ostale aktivnosti