RRI Tools u Crnoj Gori

RRI Tools u Crnoj Gori

U Kolašinu u Crnoj Gori 30. i 31. maja održan je trening u okviru projekta Odgovorno istraživanje i inovacije[:]

IMG_1976U okviru projekta Set alata za odgovorno istraživanje i inovacije (RRI Tools-Responsible Research and Innovation), u periodu od 30-31. maja, u Kolašinu, RRI Tools treneri iz Centra za promociju nauke su, u saradnji sa Ministarstvom nauke Crne Gore, održali trening o odgovornom istraživanju i inovacijama. Trening u Kolašinu bio je prvi u nizu treninga koje će CPN, kao koordinator za jugoistočnu Evropu, organizovati u zemljama u regionu do kraja 2016. godine.

U treningu je učestvovalo preko 30 predstavnika naučnoistraživačkih ustanova, značajnih naučnih projekata, državnih ustanova iz oblasti naučnog obrazovanja i civilnog sektora. Okupljeni predstavnici su zaključili da je implementacija RRI principa u istraživanju i inovacijama potrebna radi veće efikasnosti i održivosti svih inicijativa, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

IMG_1975

Kao jedan od najvećih problema identifikovana je nedovoljna umreženost različitih naučno-istraživačkih institucija, i nedostatak adekvatne komunikacije naučne zajednice prema obrazovanoj zajedici, kreatorima politika i široj javnosti.

Trening je završen dogovorom učensika o formiranju neformalna mreža za Odgovorno istraživanje i inovacije u Crnoj Gori, koja će nastaviti da radi na širenju ideja i principa Odgovornog istraživanja i inovacija.

IMG_2000

Ostale aktivnosti