1400 деце посетило Парк науке

1400 деце посетило Парк науке

У овој пролећној сезони Парк науке у Шапцу посетило 1400 деце[:]Picture1

Пролећна сезона ђачких екскурзија траје од марта до половине јуна месеца сваке године. Центар за стручно усавршавање у Шапцу са Парком науке активно се бави промовисањем науке у циљу приближавања исте, да се на отвореном, јавно доступном зеленом простору, прикажу аутентични примери научних феномена из области физике и астрономије, биологије и хемије и биологије, и да се посетиоци упознају с њима на интерактиван начин. Прва првина 21. века, како ми још називамо наш Парк науке са својим садржајем намењен је свим узрастима, а инспирише откривање разноврсних закона природе и разумевање природних наука. Садржаји су такви да постоје научне посластице за све генерације, почев од најмлађих у вртићима који могу да упознају планету Землју, мерење времена и временских прилика, а старији ће се подсетити меридијана, рефлексије звука, кристалних структура, репликације ДНК, итд.

Својом креативношћу и трудом, залагали смо се да Парк науке посете деца из целе Србије. На тај начин смо оправдали место на туристичкој мапи Србије. У овој пролећној туристичкој сезони наш Парк посетило је за три месеца 1.400 деце. Угостили смо Основне школе из: Свилајнаца, Суботице, Београда, Богатића, Сремска Каменице, Доње Лесковице, Бадовинца, Јагодине, Надаља, Стара Пазове, Дебрца, Стара Пазове, Чачака, Пожареваца,  Прњавора, Смедеревска Паланке, Пожеге, Нови Сада, Параћина, Лознице, Драгојевице, Ирига и Љига. Образовни и ексурзиони видови туризма сада и саставни део функционисања ЦСУ Шабац са Парком науке.

Образовање као најважнији систем у ком градимо будуће нараштаје, били су инспирација да у нашем Парку науке успоставимо водичку службу 7 дана у недељи,  организујемо тематске шетње, подржимо установе образовања у Шапцу кроз одржавање огледне и интерактивне наставе у Научном клубу, учествујемо у организовању и реализацији географских кампова и радионица кроз савремене методе учења. У сарадњи са Центром за промоцију науке у наш Парк почетком лета стижу у две нове инсталације: Динамо бицикло и Ремен систем. Оне ће допринети још бољем и интерактивнијем разумевању науке и на тај начин ће ЦСУ Шабац наставити своју мисију – да шири научну мисао, подстиче функционално учење код деце и наставити исконски да приближава науку деци на што и интересантнији начин. На начин где ће свако дете разумети а онда и научити. Развити своју логику и себе.

 

Остале активности