1400 dece posetilo Park nauke

1400 dece posetilo Park nauke

U ovoj prolećnoj sezoni Park nauke u Šapcu posetilo 1400 dece[:]Picture1

Prolećna sezona đačkih ekskurzija traje od marta do polovine juna meseca svake godine. Centar za stručno usavršavanje u Šapcu sa Parkom nauke aktivno se bavi promovisanjem nauke u cilju približavanja iste, da se na otvorenom, javno dostupnom zelenom prostoru, prikažu autentični primeri naučnih fenomena iz oblasti fizike i astronomije, biologije i hemije i biologije, i da se posetioci upoznaju s njima na interaktivan način. Prva prvina 21. veka, kako mi još nazivamo naš Park nauke sa svojim sadržajem namenjen je svim uzrastima, a inspiriše otkrivanje raznovrsnih zakona prirode i razumevanje prirodnih nauka. Sadržaji su takvi da postoje naučne poslastice za sve generacije, počev od najmlađih u vrtićima koji mogu da upoznaju planetu Zemlju, merenje vremena i vremenskih prilika, a stariji će se podsetiti meridijana, refleksije zvuka, kristalnih struktura, replikacije DNK, itd.

Svojom kreativnošću i trudom, zalagali smo se da Park nauke posete deca iz cele Srbije. Na taj način smo opravdali mesto na turističkoj mapi Srbije. U ovoj prolećnoj turističkoj sezoni naš Park posetilo je za tri meseca 1.400 dece. Ugostili smo Osnovne škole iz: Svilajnaca, Subotice, Beograda, Bogatića, Sremska Kamenice, Donje Leskovice, Badovinca, Jagodine, Nadalja, Stara Pazove, Debrca, Stara Pazove, Čačaka, Požarevaca,  Prnjavora, Smederevska Palanke, Požege, Novi Sada, Paraćina, Loznice, Dragojevice, Iriga i Ljiga. Obrazovni i eksurzioni vidovi turizma sada i sastavni deo funkcionisanja CSU Šabac sa Parkom nauke.

Obrazovanje kao najvažniji sistem u kom gradimo buduće naraštaje, bili su inspiracija da u našem Parku nauke uspostavimo vodičku službu 7 dana u nedelji,  organizujemo tematske šetnje, podržimo ustanove obrazovanja u Šapcu kroz održavanje ogledne i interaktivne nastave u Naučnom klubu, učestvujemo u organizovanju i realizaciji geografskih kampova i radionica kroz savremene metode učenja. U saradnji sa Centrom za promociju nauke u naš Park početkom leta stižu u dve nove instalacije: Dinamo biciklo i Remen sistem. One će doprineti još boljem i interaktivnijem razumevanju nauke i na taj način će CSU Šabac nastaviti svoju misiju – da širi naučnu misao, podstiče funkcionalno učenje kod dece i nastaviti iskonski da približava nauku deci na što i interesantniji način. Na način gde će svako dete razumeti a onda i naučiti. Razviti svoju logiku i sebe.

 

Ostale aktivnosti