ЦПН и „Green Fest“

ЦПН и „Green Fest“

Међу бројним партнерима на фестивалу зелене културе Green Fest, ЦПН наступио са „Десет отворених питања науке“[:]

Green Fest, међународни фестивал зелене културе, отворен је јуче, 13. новембра, a трајао је до 15. новембра. Програм Фестивала почео је у 10 часова, и састојао се од креативних и едукативних радионица. Свечано отварање одржано је касније истог дана, у 20 часова, пројекцијом награђеног филма о генетички модификованој храни под називом ”GMO OMG“.

Фестивал зелене културе покренула је организација Центар за унапређење животне средине, а догађај је окупио више партнерских организација и компанија, међу којима се нашао и Центар за промоцију науке. Фестивал је обухватио различите програме.

Green Screen Fest, део фестивала посвећен филмској продукцији, састоји се од такмичарског и ревијалног дела, па ће посетиоци моћи да погледају скоро 50 филмова. У Green Field сегменту, који је окренут вршњачкој и експертској едукацији, посетиоци ће се на интерактиван и креативан начин ухватити у коштац са проблемима очувања животне средине.

Green Square jе информативно-изложбени програм посвећен компаниjама, организациjама, грађанским инициjативама, уметницима, социjалним предузећима и ученичким компаниjама коjе развиjаjу „зелене“ производе и инициjативе.

Центар за промоцију науке је посетиоцима Фестивала пружио још једну прилику да се упознају са изложбом „Десет отворених питања науке“. Покровитељ поставке је чувени енглески физичар, хемичар и популаризатор науке Филип Бол, уредник часописа Nature, а селекција представља десет нерешених научних проблема.

Поред ове изложбе, ЦПН је учествовао и на панел-дискусији са темом „Процена утицаја медија на животну средину“, која је одржана у четвртак, 14. новембра, у Дому омладине Београда. У дискусији су учествовали Игор Рил из часописа „Национална географија“, Иван Цвејић из новинске агенције БЕТА, Душка Димовић из Светског фонда за заштиту природе и Слободан Бубњевић из ЦПН-а. Трибину је модерисао Владан Шћекић из Центра за унапређење животне средине.

Tags

Остале активности