CPN i „Green Fest“

CPN i „Green Fest“

Među brojnim partnerima na festivalu zelene kulture Green Fest, CPN nastupio sa „Deset otvorenih pitanja nauke“[:]

Green Fest, međunarodni festival zelene kulture, otvoren je juče, 13. novembra, a trajao je do 15. novembra. Program Festivala počeo je u 10 časova, i sastojao se od kreativnih i edukativnih radionica. Svečano otvaranje održano je kasnije istog dana, u 20 časova, projekcijom nagrađenog filma o genetički modifikovanoj hrani pod nazivom ”GMO OMG“.

Festival zelene kulture pokrenula je organizacija Centar za unapređenje životne sredine, a događaj je okupio više partnerskih organizacija i kompanija, među kojima se našao i Centar za promociju nauke. Festival je obuhvatio različite programe.

Green Screen Fest, deo festivala posvećen filmskoj produkciji, sastoji se od takmičarskog i revijalnog dela, pa će posetioci moći da pogledaju skoro 50 filmova. U Green Field segmentu, koji je okrenut vršnjačkoj i ekspertskoj edukaciji, posetioci će se na interaktivan i kreativan način uhvatiti u koštac sa problemima očuvanja životne sredine.

Green Square je informativno-izložbeni program posvećen kompanijama, organizacijama, građanskim inicijativama, umetnicima, socijalnim preduzećima i učeničkim kompanijama koje razvijaju „zelene“ proizvode i inicijative.

Centar za promociju nauke je posetiocima Festivala pružio još jednu priliku da se upoznaju sa izložbom „Deset otvorenih pitanja nauke“. Pokrovitelj postavke je čuveni engleski fizičar, hemičar i popularizator nauke Filip Bol, urednik časopisa Nature, a selekcija predstavlja deset nerešenih naučnih problema.

Pored ove izložbe, CPN je učestvovao i na panel-diskusiji sa temom „Procena uticaja medija na životnu sredinu“, koja je održana u četvrtak, 14. novembra, u Domu omladine Beograda. U diskusiji su učestvovali Igor Ril iz časopisa „Nacionalna geografija“, Ivan Cvejić iz novinske agencije BETA, Duška Dimović iz Svetskog fonda za zaštitu prirode i Slobodan Bubnjević iz CPN-a. Tribinu je moderisao Vladan Šćekić iz Centra za unapređenje životne sredine.

Tags

Ostale aktivnosti