ЦПН на Сајму технике

ЦПН на Сајму технике

ЦПН учествовао на Међународном сајму технике и техничких достигнућа од 11. до 15. маја [:]

sajamtehnike

Међународни сајам технике и техничких достигнућа у Београду одржан је од 11. до 15. маја под слоганом ”Корак у будућност”. Као једна од највећих сајамских манифестација, Сајам технике је ове године окупио 500 излагача из 25 земаља, а међу излагачима је био и Центар за промоцију науке.

ЦПН се ове године на Сајму представио чувеним Лего роботима. Посетиоци су имали прилику да виде поставку робота са такмичења које је недавно одржано у ЦПН Научном клубу, а организовала га је Лего лига. На штанду Центра био је изложен и 3Д штампач па је на лицу места демонстрирано посетиоцима како овај штампач ради и какви су његови резултати. На овогодишњем сајму су била доступна и многа од штампаних издања Центра за промоцију науке.

Централна тема Сајма је била ”Фабрика 21. века” која је ставила акценат на интегрисану индустрију и развој ”паметних” фабрика. На Сајму су приказана научна достигнућа из различитих области индустријских технологија и робних категорија. У оквиру ове манифестације одржан је и Међународни сајам информационих и комуникационих технологија (ICT).

Остале активности