CPN na Sajmu tehnike

CPN na Sajmu tehnike

CPN učestvovao na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća od 11. do 15. maja [:]

sajamtehnike

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu održan je od 11. do 15. maja pod sloganom ”Korak u budućnost”. Kao jedna od najvećih sajamskih manifestacija, Sajam tehnike je ove godine okupio 500 izlagača iz 25 zemalja, a među izlagačima je bio i Centar za promociju nauke.

CPN se ove godine na Sajmu predstavio čuvenim Lego robotima. Posetioci su imali priliku da vide postavku robota sa takmičenja koje je nedavno održano u CPN Naučnom klubu, a organizovala ga je Lego liga. Na štandu Centra bio je izložen i 3D štampač pa je na licu mesta demonstrirano posetiocima kako ovaj štampač radi i kakvi su njegovi rezultati. Na ovogodišnjem sajmu su bila dostupna i mnoga od štampanih izdanja Centra za promociju nauke.

Centralna tema Sajma je bila ”Fabrika 21. veka” koja je stavila akcenat na integrisanu industriju i razvoj ”pametnih” fabrika. Na Sajmu su prikazana naučna dostignuća iz različitih oblasti industrijskih tehnologija i robnih kategorija. U okviru ove manifestacije održan je i Međunarodni sajam informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT).

Ostale aktivnosti