CPN u Kragujevcu

CPN u Kragujevcu

Predstavnici CPN-a su, neposredno pre početka sukcesivnog otvaranja dvanaest naučnih klubova širom Srbije, posetili i Kragujevac[:]

 

kragujevac

U ponedeljak, 28. marta, tim Centra za promocije nauke posetio je Kragujevac, u kome se uskoro otvara jedan od Naučnih klubova. Nemanja Đorđević, direktor CPN-a, tom prilikom je razgovarao sa Borisom Kovačevićem, članom Gradskog veća Kragujevca za vanprivrednu delatnost.

Boris Kovačević je ovom prilikom istakao da će lokalna samouprava pružiti podršku budućem Naučnom klubu, koji se otvara u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, koji vodi Zorica Nikolić.

kragujevac_

Ideja o decentralizaciji promocije nauke naišla je na odličnu reakciju, jer, kako su naglasili i Nemanja Đorđević i Boris Kovačević, svaka lokalna sredina doprineće svojim specifičnostima sadržajima i programu naučnih klubova.

Tatjana Timotijević iz Narodne biblioteke Srbije je ovom prilikom održala kurs na kome je objasnila kakve sve mogućnosti nudi KoBson, besplatna elektronska bibilioteka naučnih radova i literature.

Ostale aktivnosti